Големи промени във Фейсбук и другите приложения на компанията Инстаграм

...
 Големи промени във Фейсбук и другите приложения на компанията Инстаграм
Коментари Харесай

Задава се нов дизайн на Фейсбук

  Големи промени във Facebook и другите приложения на компанията Инстаграм и Уотсап даде обещание шефът на компанията Марк Зукърбърг. Направи го в тирада пред към 5000 души в Сан Хосе.
Речта му бе под мотото " Бъдещето е персонално ", с което Зукърбърг даде обещание да се бори за сигурността на персоналните данни и даде обещание напълно нов курс на най-голямата обществена мрежа. Новата тактика ще бъде ориентирана точно върху персоналната сигурност.

За задачата очерта и 6 правилото, към които компанията ще се концентрира: персонални взаимоотношения, криптиране, понижено неизменност (изчезване на съобщенията), сигурност, оперативна съгласуемост (възможност за връзка сред обособените приложения), сигурност въз основата данни.

Какво обаче се крие зад тези правила? Зукърбърг изясни и точните промени, които ще бъдат осъществени, а шокиращото за мнозина консуматори евентуално ще е проектът за смяна на класическия наследник цвят на Facebook.

Eто и съответните промени:

- Съобщенията, изпратени посредством приложението " Месинджър " ще бъдат напълно кодирани по дифолт, което значи, че Facebook няма да вижда написаното, а известията ще са изцяло интегрирани с приложението " Уотсап " (WhatsApp)

- Инстаграм стартира тестванията на " частен брояч на лайкове ". Това значи, че брят на лайкове на дадена обява може да остава прикрит за всички, с изключение на за създателя ѝ.

- Ще бъде въведен " по-ефимерен " способ да се споделя наличие посредством известия. Това значи, че няма да се прави непрестанен запис на известията, както до момента – т.нар " понижено неизменност ".

- Методът за предпазени заплащания посредством приложението " Уотсап ", който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други страни по-късно тази година.

- Приложението " Facebook " ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда, а евентуално ще бъде заменен и типичния за приложението наследник цвят. Преобладаващ би трябвало да стане белият цвят, а не синият. Новият дизайн и фокус върху групите потегля първо в Съединени американски щати, след което и в останалата част на света. Първо ще бъде изменена мобилната версия, а по-късно и десктоп версията.

- Постовете в Инстаграм няма да стартират наложително със фотография или видео. Вече ще може да се споделя наличие единствено посредством текст, стикер или рисунка, с помощта на нова функционалност за камерата на телефоните.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР